· 

Een dwangnagel of nijnagel, wat is dat eigenlijk?

 

Soms krijg ik een cliënt in de praktijk met een zg. nijnagel, ook wel een nijdnagel, dwangnagel, stroopnagel of een bijnagel genoemd. Het kan zowel aan de handen als aan de voeten voorkomen. 

 

Wat is dat nou eigenlijk?

Het is een stukje van de huid dat is ingescheurd, meestal aan de rand van de nagelriem. Je ziet het vaak aan de handen of aan de buitenkant bij de kleine teen. Vaak gebeurt het omdat de huid en de nagelriem erg droog is. Zo'n ingescheurd stukje droogt dan verder in en gaat rechtop staan. Hierdoor kan het langs sokken gaan schuren of het kan tegen de schoen aan drukken. Dat is natuurlijk vervelend en kan zelfs pijnlijk zijn.

 

Hoe kom je ervan af?

Als ze je echt in de weg zitten en pijnlijk zijn, dan kan je er het beste mee naar de pedicure gaan. Hij of zij knipt het 'nageltje' kort af. Daarna wordt het verder afgewerkt met een fraisje, zodat het niet meer voor overlast kan zorgen. Met het juiste advies voor verdere verzorging kom je dan al een heel eind.

 

Wat kan je er zelf aan doen?

Wat je vooral NIET moet doen, is eraan trekken. Zodoende kunnen er wondjes ontstaan en kan het gaan bloeden. Die wondjes kunnen weer geïnfecteerd raken, dat is natuurlijk iets wat je het liefst wil voorkomen. Knip het nageltje kort af en vijl het eventueel iets bij. Let er daarbij wel op dat je de omliggende huid niet mee vijlt, dat kan dan ook weer irritatie geven.

Daarnaast is het erg belangrijk dat je je nagelriemen goed onderhoud. Zodoende blijven ze soepel en veerkrachtig, dan scheuren ze ook minder snel in. Ik raad mijn cliënten aan argan olie te gebruiken of een andere goede nagelriem olie met vitamine E. Argan olie bevat van zichzelf al vitamine E en is zeer voedend. Ook kan je 1 x in de week een voetenbad nemen, bijvoorbeeld met magnesium kristallen. Dat is heel weldadig voor de huid. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Voor al mijn diensten kan u een cadeaubon aanschaffen. Ook kan u betalen met een Knollenbon. De bonnen kunnen niet  ingewisseld worden voor geld.

 

Let u a.u.b. op de annuleringsvoorwaarden op de laatste pagina.

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag: op afspraak

Contact

Burgemeester Grothestraat 7a

3761 CJ  SOEST

06 333 33 280