· 

Schaam jij je voor je voeten?

 

Er zijn eigenlijk best veel mensen die niet trots zijn op hun voeten. Ze vinden dat ze lelijke voeten hebben, schamen zich er zelfs een beetje voor. Sommigen durven er niet mee het stand op, verstoppen hun voeten onder het zand. Het kan mensen zelfs onzeker maken en dat is echt heel erg jammer.

 

Voeten kunnen soms inderdaad behoorlijk ontsierd worden door bijvoorbeeld kalknagels. Ze zijn dikker dan een normale nagel, wit, gelig of brokkelig. Het ziet er gewoon niet zo fraai uit. 

 

Hoe kom je er eigenlijk aan? In de meeste gevallen wordt het door een schimmeltje veroorzaakt, de vakterm daarvoor is mycose nagel. Zo'n schimmeltje loop je op in bijvoorbeeld douches bij sportclubs of kleedkamers. Het zwembad. Of gewoon thuis in je eigen badkamer. Als je dan met vochtige voeten in je schoenen gaat (bijvoorbeeld sneakers met een plastic neus), dan heb je de ideale omstandigheden voor zo'n schimmeltje om zich uit te breiden...

 

Het vervelende ervan is dat het heel erg besmettelijk is. De kans is heel erg groot dat je huisgenoten of anderen in de sportclub het ook krijgen. 

 

Door het sporten krijgen steeds meer jongeren hiermee te maken en weten dan niet zo goed wat ze ermee aan moeten.

 

Wat kan je eraan doen? Blijf er in ieder geval niet mee rondlopen. Hoe langer je ermee rond loopt, des te meer kan het zich verspreiden. Het wordt dan ook steeds lastiger om er vanaf te komen. 

Er zijn veel mensen gebaat bij verschillende huismiddeltjes, dat is zonder meer een optie. 

Maar de beste oplossing is toch echt wel om er mee naar de pedicure te gaan. En voor de pedicure hoef je je niet te schamen. 

 

Ik zie elke dag niet anders, ik heb bij mij in de praktijk al heel wat voeten zien opknappen. Simpelweg door de kalknagels te onderhouden. Ze met speciale apparatuur iets dunner te maken. Als jij ze daarnaast goed onderhoud met een middel tegen het schimmeltje, dan is de kans gewoon het grootst om er vanaf te komen.

 

Dit kan soms wel tijd in beslag nemen. Je moet geduld hebben en doorzettingsvermogen. Want zo'n middel tegen de schimmel moet je bijvoorbeeld dagelijks aanbrengen. Dat vergt discipline, maar het loont absoluut de moeite. Voor jezelf, voor je zelfvertrouwen en voor je omgeving. 

 

 

Commentaren: 0

Voor al mijn diensten kan u een cadeaubon aanschaffen. Ook kan u betalen met een Knollenbon. De bonnen kunnen niet  ingewisseld worden voor geld.

 

Let u a.u.b. op de annuleringsvoorwaarden op de laatste pagina.

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag: op afspraak

Contact

Burgemeester Grothestraat 7a

3761 CJ  SOEST

06 333 33 280